Wednesday, 31 July 2013

Tahniah Pemenang!

Assalamualaikum w.b.t,

First of all Yana nak mohon maaf sebab terlampau bz, so xsempat nak update entry pasal pemenang Double Trouble Giveaway 2013 by Syan Punya Belog & SyahirahFS. Tahniah diucapkan kepada semua pemenang especially yang menang hadiah yang Yana sponsor. Hanya sorang je yang dah bagi detail, 2 orang lagi belum bagi respond kat Yana. So, Yana bagi masa sebelum hari raya ni k. So, before hari Selasa minggu depan, 2 pemenang yang x bagi respond kat Yana, hadiah dikira burn. Sorry yer. Sebab Yana dah bagi masa kat korang. Please give any respoond to me :)


Ni haa, 3 pemenang yang bertuah tuu. Sorang je dah bagi detail kat Yana.

No. peserta serta links pemenang

10- http://bilamyamenulis.blogspot.com/2013/07/double-trouble-giveaway-2013-by-spb.html

58- http://mahiraridzuan.blogspot.com/2013/07/double-trouble-giveaway-2013-by-spb.html

103-http://cikschaa.blogspot.com/2013/07/double-trouble-giveaway-2013-by-spb.html

Pemenang maybe xtau nk send detail sebab Syan suruh pemenang PM kat blog ni. Cuma Mahira je yg pm Yana kat shoutbox. Maaf sangat2 ye peserta, sebab Yana dah email kat penganjur supaya pemenang PM Yana kat fanpage. Maybe penganjur xperasan email Yana kot :)


Monday, 22 July 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah Raya!

Assalamualaikum w.b.t,

Lama menyepi dek kesibukan yang melanda. huhu. Business online punya pasal sampaikan Yana xsempat nak update blog. Ok guys, sapa yg belum join lg Jom join! Korang boleh pilih hadiah tau :)

KLIK BANNER BAWAH


Yana nak pilih hadiah:
1) Dress
2) Biskut Raya Nestum



Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping entry di Pingje.org.



Friday, 5 July 2013

Segmen Menang Handphone

Assalamualaikum w.b.t,

Nak free handphone jom join segmen ni. Peserta sekarang 48 orang, so 2 orang lagi ye.hihihi. Xtatau sempat x nak join ni. Jom pecut!!

KLIK "BANNER" KALAU NAK JOIN YE :)


Mangsa taq:

TARIKH TAMAT : BILA PESERTA CUKUP 50 ORANG

Thursday, 27 June 2013

Short Segmen By Syiera!


Assalamualaikum

 KLIK BANNER UNTUK JOIN !

HANYA SEMINGGU !!!  

HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI

SABUN AQURA - 2x
WANG TUNAI RM 10 - 3x
BUKU ISLAMIK - 1x
BAWAL SATIN - 3x
NATURGO MASK - 1x
SHISEIDO WHITE MASK - 1x
INSTANT HIJAB - 3x

PEMILIHAN PEMENANG
100% RANDOM

GOOD LUCK !!!


Monday, 3 June 2013

Perut Buncit & Lemak Berlebihan??

Assalamualaikum w.b.t,

Anda mempunyai masalah perut buncit dan lemak berlebihan? Kini tidak lagi! 

Dapatkan Bamboo Charcoal Slimming Sut dengan harga TERBAIK!!

Kebaikannya ialah:

1) Diperbuat daripada gentian arang buluh yang anti kuman.
2) Mempunyai sinar infra red yang dapat melancarkan
peredaran darah dan membentuk tubuh yang lebih menarik.
3). Membakar lemak berlebihan terutamanya di bahagian
perut.
4) Mudah dipakai, tidak panas dan sangat selesa .
5) Tidak bertulang dan berlipat2.
Juga sesuai untuk ibu yang breasfeed kerana tidak
menganggu penyusuan.

Pemakaian Yang Konsisten Dapat Membentuk Tubuh Badan Anda Menjadi Lebih Menarik!!!

PM/SMS 013-9993880 atau di sini utk tempahan/pertanyaan lanjut ♥♥♥


Friday, 31 May 2013

3rd Annivesarry GA Blog by Emas Putih

As-Salam


22 MAY 2013 - 05 JUNE 2013


Tips Kekal Cantik

Assalamualaikum w.b.t

Setiap orang inginkan kelihatan cantik dan kekal awet muda walaupun sudah dilanjut usia. Tapi, ramai yang tidak tahu cara yang terbaik untuk kekal cantik tanpa membelanjakan wang! 
Antara tips untuk kelihatan cantik dan awet muda adalah :

Minum air suam sebaik bangun dari tidur*


Sejurus bangun pada waktu pagi , iaitu sebelum mandi dan gosok gigi, minum air suam terlebih dahulu. Adalah disarankan minum air suam dengan cara biarkan air di dalam mulut kira-kira 10 saat sambil selawat 3 kali, kemudian baru ditelan.

p/s: Air liur basi dikatakan mempunyai enzim yg boleh menjadi ubat. Boleh juga amalkan petua Rasulullah s.a.w, minum segelas air suam dicampur sedikit madu. Madu ialah penawar berbagai penyakit.




Kandungan Bahan Aktif "Kapsul Figure Up"


Assalamualaikum w.b.t,

Untuk pengetahuan saudara dan saudari, Kapsul Figure Up mempunyai banyak kebaikan terhadap sistem badan, diantaranya:



1. Garcinia Cambogia (Asam Gelugur) - Hydroxycitric Asid (HCA) yang terdapat daripada buahan Garcinia Cambogia sangat berkesan untuk menghalang pembentukan lemak di samping bertindak mengaktifkan badan untuk menukar karbohidrat kepada tenaga dan bukan nya lemak. Ianya juga begitu berkesan mengawal selera makan, mengurangkan kolesterol, menambah tenaga, merawat masalah kemurungan, susah tidur, migrain, gastrik, kencing manis dan darah tinggi. Ia juga mampu mengelakkan kegemukan semula selepas mendapat berat badan ideal.

2. Ekstrak Green Tea (Teh Hijau) - Juga dikenali dengan nama Camelia Sinensis memang mempunyai pelbagai khasiat. Ia membantu meningkatkan pembakaran kalori dan lemak yang diperlukan untuk menurunkan berat badan, menurunkan tahap gula dalam darah serta mengatasi keracunan makanan. Teh hijau berupaya membunuh bakteria serta dapat merawat penyakit cirit-birit dan dikatakan mampu mencegah penyakit kanser dan mengurangkan risiko pelbagai penyakit lain termasuk esophagus, paru-paru, payu dara dan penyakit jantung.

3. Citrus Aurantium - Juga dinamakan bitter orange. Ia diguna sebagai bahan mengawal berat badan. Anta kelebihan nya ialah meningkatkan kadar metabolisma, mengawal selera makan, membakar lemak dan membantu sistem pencernaan berfungsi pada tahap normal.

4. Aloe Vera – Kelebihan tumbuhan ini adalah untuk sebagai pelembap semulajadi, menghilangkan kesan lemak, membantu proses penghadaman dan mengatasi masalah sembelit.

Kapsul Figure Up

Assalamualaikum w.b.t,

Korang pernah dengar x "Kapsul Figure Up"? Of coz la! Sebab produk ni semakin up, ini kerana ia dihasilkan 100% dari bahan semulajadi yang berkesan membakar lemak dan melangsingkan badan dengan mudah, cepat dan selamat terutama di bahagian badan di mana lemak mudah terkumpul seperti punggung, peha, lengan dan perut.

Ia diadun sempurna dengan pelbagai jenis tumbuhan seperti Garcinia Cambogia, ekstrak Teh Hijau, Citrus Aurantium dan Aloe Vera, serta tidak memiliki unsur-unsur zat kimia berbahaya yang boleh memberi kesan buruk kepada pengguna seperti cirit-birit dan alahan.


# More information please do click on our fb page sini: Facebook


Tukar nama Blog sudah :)

Assalamualaikum w.b.t,

Blog asal Metalfortis & Collagen Plus Vitamin E ditukarkan kepada "Be.You.tiful" blog. Ini kerana, blog ni menawarkan pelbagai jenis produk kecantikan dan tidak hanya menfokuskan kepada Metalfortis sahaja. Selain itu, kami juga mahu menjadikan blog ni sebagai tempat perkongsian tips-tips kecantikan, pengetahuan, kesihatan dan banyak lagi.

Tambah lagi, renovation senang dijalankan memandangkan blog ni sangat serabai.huhuhu So, sudilah ye jemput-jemput singah di blog yang xberapa comel ni. Nanti akan ada contest, give away & pelbagai event yang akan kami anjurkan untuk tujuan mempromosikan blog ni dan page fb kami. Thanks :)


# our new Blog "Be.You.tiful"

Saturday, 18 May 2013

Rahsia Kecantikan Natural Beauty Plus Vitamin E

Assalamualaikum w.b.t,

Sesuai untuk kulit normal, kering, gelap, kusam, tona tidak sekata, pori2 terbuka, kedutan halus, berjeragat (sesuai untuk mereka yang tiada masalah kulit teruk)

##RM40/set(sem) RM43/set(ss)


Aura White

Assalamualaikum w.b.t,


Aura White merupakan produk kegilaan wanita pada masa kini terutamanya selebriti-selebriti tempatan bagi mendapatkan kulit yang cerah dan badan yang kekal bertenaga. Apa rahsia disebalik Aura White sehingga ia mampu menjadi tarikan kepada wanita Malaysia?

Antara kelebihan pengambilan Aura White:

- 50% pencerahan ketara dalam masa 1-2 minggu 
- Pemulihan kulit yang rosak & bermasalah spt Jeragat, Jerawat, kulit kusam , kulit kering dan kasar.
- Rambut lebih sihat ,halus & bersinar
- Mengurangkan keduan & garis halus
- Melambatkan proses penuaan
- Mengatasi masalah sembelit
- Mengurangkan sakit sendi
- Meningkatkan tenaga & lebih aktif
- Menguangkan rekahan kaki
- Menguatkan otot, kuku dan tulang
-Mengandungi nutrien yang tinggi sesuai bagi ibu mengandung & yang lagi penting meningkatkan penghasilan susu ibu dan kesannya dapat memberi kulit bayi cantik dan sihat

#RM150(sem) RM155(ss) 
#Ingin mendapatkan maklumat dengan lebih lanjut sila klik: 






Eye Collagen Super Mask


Assalamualaikum w.b.t,

Eye collagen super mask sesuai bagi mereka:
- Mereka yang kurang tidur
- Mereka yang selalu menghadap komputer, tv atau mesin pada kadar yang lama dan berterusan
- Mereka yang merokok, dan tidak menjaga diet
- Mereka yang selalu membaca, menulis, memandu, etc pada kadar lama dan berterusan sehingga mata letih dan lesu
- Mereka yang ingin mengurangkan garis garis halus disekitar mata
- Mereka yang inginkan penampilan wajah dan mata yang menarik

Jom order skrg!!!Min order 10pcs ..Min BORONG 100pcs n above..
Berminat??SMS CCEM ke 013-9993880 :


Shiseido Black Mask

Assalamualaikum w.b.t,

Sekarang trend budak2 remaja menggunakan black mask antara cara untuk kekal cantik. Bagaimana ia berfungsi? Shiseido Black Mask merupakan masker peel off yg digunakan utk menghilangkan blackhead & whitahead. Ia merupakan salah satu hot item selling di dunia kosmetic di Jepun, Hong Kong, Taiwan, Korea, Singapore & Malaysia.

Min order 10pcs..Min BORONG 100pcs n above
Berminat..SMS SBM KE 0139993880 :)





Serum Vitamin C


Assalamualaikum w.b.t,

Apekah itu Serum vitamin C?
Ia merupakan produk perawatan kulit yang berguna untuk melambatkan proses penuaan dan menyamarkan kedutan pada kulit wajah.

Tiga Fungsi Utama Vitamin-C Pada Kulit:
• Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negativ faktor luar seperti (polusi, matahari, iklim, AC, asap rokok, dsb).
• Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit ( anti aging & anti wrinkle ).
• Mencerahkan kulit ( brightening effect ). Tanpa efek samping yang merugikan. Dengan Vitamin C kulit lebih cerah secara alamiah.


Thursday, 2 May 2013

Kenapa Kulit Kita Mengelupas??


Assalamualikum w.b.t,

Kulit manusia merupakan organ yang sangat unik! Berfungsi sebagai pelindung, kalis air dan bnyak lagi kegunaanya terhadap badan. Kulit manusia sentiasa berubah@bertukar dan tumbuh semula. Untuk pengetahuan anda semua, kulit terdapat 3 lapisan. Lapisan luar dikenali sebagai epidermis yang mana terdiri daripada keratin (bahan yang agak keras yang membentuk rambut dan kuku).  Seperti mana spesies2 hidupan didarat, keratin membentuk struktur yang agak keras seperti tanduk dan mahupun kulit kura2 yang mana keratin tersebut terbentuk daripada sel2 kecil yang dikenali sebagai keratinocytes.

Keratinocytes (sell) yang baru tumbuh pada tahap terendah epidermis, yang mana membentuk ikatan dengan lapisan tengah kulit (dermis). Sel2 kulit yang baru akan ditolak ke permukaan atas (epidermis) secara berperingkat-peringkat. Bila lapisan kulit yang baru ini tumbuh pada permukaan atas kulit, lapisan ini akan mati disebabkan oleh factor persekitaran. Lapisan kulit yang mati dikenali sebagai sratum corneum. Akhirnya, sel2 mati berpisah daripada lapisan kulit luar secara mengelupas dan memberi ruang2 kepada sel baru dibawah lapisan kuit. Proses “renew dead skin cell” mengambil masa kira2 satu bulan untuk memastikan sel2 kulit baru tumbuh pada keseluruhan kulit. Ini bermakna kulit yang telah mati akan digantikan dengan kulit yang baru!

Oleh itu, fungsi mengelupas adalah baik sekali bagi mengantikan sel2 kulit yang sudah mati yang mana akan menyebabkan jerawat pada muka, gatal2 dan sebagainya. Tetapi, sanda perlu menjauhi sekiranya dalam produk anda terdapat kandungan hidriquinone yang bertindak  sebagai agen penipisan kulit! Justeru, pilihla produk kami yang semestinya berkesan dan tiada kesan sampingan!!
 [source: National Geographic].




Tips Pengguna Baru Metalfortis:)

Assalamualaikum w.b.t,

Bagi pengguna baru, adalah penting bagi anda memahami dan mengetahui cara betul pemakaian produk Metal Fortis agar anda mendapat hasil yang diidamkan serta berbaloi dengan wang yang dikeluarkan untuk membeli produk ini. Pertama sekali, pastikan ada memilih set yang sesuai dengan masalah kulit anda (sabun pembersih sahaja yang berbeza, krim siang dan krim malam adalah sama)

-Sabun Vit-C (warna hijau): khusus untuk kulit sensitif/jerawat, banyak parut atau terlalu berminyak. Ia juga sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah resdung kerana ia bertindak lebih lembut pada kulit.


-Sabun Vit-E (warna kuning): untuk kulit normal, kering, gelap, kusam, tona tidak sekata, pori2 terbuka, kedutan halus, berjeragat (sesuai untuk mereka yang tiada masalah kulit teruk)


Asas penggunaan:

- cuci muka dengan sabun 2 kali sehari (waktu pagi dan sebelum tidur)
- gunakan krim malam pada malam hari
- gunakan krim siang pada siang hari

Krim pekat dan agak melekit. Di awal penggunaan, sila sapu pada wajah yang tidak dilap kering atau basahkan jari dengan sedikit air agar sapuan lebih mudah dan licin. Ia biasanya di alami oleh mereka yang berkulit kusam, kering atau berjerawat. Bagi mereka yang sudah memiliki kulit wajah licin bersih, sapuan krim sangat mudah. Cukup dengan calitan nipis sahaja sudah memadai.

Produk Metal Fortis tidak mengandungi hidroquinon yang menipiskan kulit muka, merah/memeritkan kulit muka namun tidak disarankan pada mereka yang memiliki kulit sangat sensitif dan alah pada bahan kosmetik. Ia membersih dan merawat secara lembut dan semulajadi. Kebanyakan pengguna yang memiliki kulit kusam dan kurang penjagaan wajah sebelum ini akan mendapati kulit mereka mengalami sedikit penggelupasan halus pada minggu 1-2. Ini disebabkan lapisan sel2 kulit mati di permukaan kulit tertanggal, proses penggantian sel2 baru berlaku bagi menghasilkan kulit yang lebih bersih, cerah dan licin sekata.

Jika di awal penggunaan muka terasa pedih, hentikan penggunaan krim malam untuk beberapa hari tetapi rutin pemakaian sabun pembersih dan krim siang usah diabaikan. Selepas kulit pulih baru gunakan semula krim malam seperti biasa. Antara kesan awal yang lain ialah rasa gatal2 di tempat yang bermasalah dan pengeluaran minyak berlebihan untuk beberapa hari sahaja. Kemudian keadaan kulit kembali normal, terasa segar, lembab semulajadi, halus dan anjal secara beransur-ansur.





Wednesday, 17 April 2013

Keajaiban disebalik Collagen

Assalamualaikum w.b.t,

Hye guys, how are you? Hopefully your life run smoothly and have a good day i wish to all of you! Haish. 2,3 bulan ni gempak dengan collagen je, al maklumla keajaiban collagen terhadap si pengguna xboleh nak disangkal ckit pum! Wah!! Awesome! First of all, i wanna share you sumtim about miracle of collagen towards skin and its effect to body system.

Collagen diguna hampir dalam semua produk kecantikan seperti face masks, creams, lipsticks and so on. Tapi, adakah ia benar2 berkesan??? Ok. Let me explain to all of you about a few thing that might related with this entry.hehehe. We might knew that our skin has 3 type of layers which is epidermis as the top layer, ectodermis (hypodermis) is the outer layer and endodermis (dermis) is the middle layer. For collagen products to work, the collagen has to penetrate the epidermis to reach the dermis. That’s pretty easy but let’s take a look at collagen:


Collagen berbentuk seakan-akan molekul DNA (bebenang yg berbentuk helix) yang mana mengandungi tiga bebenang yang berputar2. Bebenang ini merupakan sejenis protein yang mempunyai saiz yg agak besar dan bila ia meresap melalui epidermis, biasannya ia akan kekal pada permukaan kulit. Justeru, kulit menjadi lebih lembut dan gebu gitu. Antara kesan daripada kebaikan collagen ialah, melambatkan kesan penuaan kulit terutamanya dalam mengurangkan tempoh penuaan kulit. Jesteru, kulit sentiasa cantik seperti anak2 gadis sentiasa dengan mengamal pemakaian collagen ini.




Rumpai Laut hijau (Collagen)

Assalamualaikum w.b.t,

Seperti yang anda ketahui, rumpai laut ni pelbagai warna but the most famous one is green seaweed. Untuk pengetahuan anda semua, rumpai laut atau dalam bahasa Inggeris dikenali sebagai "seaweed" yg mana merupakan tumbuhan akuatik, biasanya ditemui dalam marine environment. Kenapa dalam banyak2 rumpai laut, yang colour hijau paling mahal? Based on my experience study, green seaweed ni merupakan species algae yg mana merupakan phyla, bawah daripada kingdom cholorohyta.

Chlorophyta??? Yup! Green seaweed merupakan producer kepada hidupan2 laut kerana ia kaya dengan pigment2 cholorophyl. Justeru, species ni dapat menghasilkan photosynthesis dan mempunyai food storage or energy reserved by itself known as "starch". So, rumpai laut hijau merupakan sumber makanan yg terbaik kepada kita, selain bertindak sebagai collagen yg mana memberi seribu manfaat kepada badan. Malah, rumpai laut hijau juga merupakan sumber utama dalam penghasilan 'spirulina'. So, sape2 yang pernah makan rumpai laut hijau ni, mesti korang akan rasa sama cam spirulina.

Mesti korang tau kan spirulina tu ape kan? Kebaikan dia apetah lagi! So, selamat mencuba lah yer kepada anda diluar sana. Kalau anda mahu hidup sihat, amalkanlah gaya hidup sihat dengan cara pengambilan makanan yg betul :)



Friday, 12 April 2013

Cara Penggunaan Collagen

Assalamualaikum w.b.t,

Rumpai laut semestinya lebih enak untuk dimakan & kesannya lebih berkesan kerana nutrisi2 yang ada dalam collagen diserap oleh badan secara langsung. Lebih berkesan diambil semasa perut kosong especially lepas bangun tidur. Kalau yang jenis xsuka makan dengan cara camtu, boleh je buat cam masker. Macam2 cara boleh kita apply, diantara cara pengunaannya ialah:


1. Basuh kolagen mentah, ramas
2 seperti basuh beras 5-6 kali. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus (lebih baik letak daun pandan kalau tak nak ada bau rumpai tu)
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 5-6 minggu) – simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker

Cara Pengambilan :
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)

Cara Membuat Masker :
1. Cuci muka 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas
2. Sapu rata gumpalan kolagen tadi di muka (sangat bagus dibuat setiap hari)
3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicucikan


Rumpai laut |Collagen|

Assalamualaikum w.b.t,

Sekarang ni dah jadi trend la, kalau suatu produk tu up ckit memang terus top ah. Rumpai laut atau pum dikenali sebagai collagen merupakan tumbuhan laut yang mana kaya dengan khasiat especially untuk kecantikan dan awet muda.

Sumber nutrisi yang sangat hebat untuk kesihatan dalaman dan kulit. Sesuai diamalkan kepada semua jenis peringkat. Antara kelebihan rumpai laut:

KOLAGEN - 10 kali ganda lebih tinggi daripada sirip ikan yu dan 24% kolagen ini bersamaan denggan 2 keping sarang burung layang-layang.

KALSIUM - 37 kali ganda lebih tinggi daripada hati ikan.

ANTIOKSIDA - 550 kali lebih kuat dari vitamin C.

VITAMIN A - 40 kali lebih hebat dari Beta Carotine atau 638 kali lebih hebat dari daging lembu.

PROTEIN - 21 kali lebih banyak dari susu.

OMEGA 3 DAN OMEGA 6 - 2326 kali lebih banyak dari ikan.

Kami menyediakan penjualan rumpai laut yang 100% original, berkualiti, halal & murah.


Harga percubaan (PACKING 100g)

GRED AA (KUNING)
100 gram – rm14**

GRED AAA (UNGU) 
100 gram - rm16**

GRED AAAA (HIJAU)
100 gram - rm20**

**harga semenanjung**

Berminat???PM/SMS 013-9993880









Dimana Lokasi Jerawat??

Assalamualaikum w.b.t,


Kadang2 muka kita ni penuh je dengan jerawat, kat pipi la, kat dahi la! Semua tu buat kita stress kan sebab perlu covered banyak tempat.. Tapi tahukah anda bahawa setiap lokasi jerawat yang timbul tu adalah suatu petanda kepada kita?? Ok. Let me tell you these things and hopefully it might help you. Lokasi jerawat di wajah anda mungkin disebabkan oleh faktor-faktor berikut:

1&2: Sistem pencernaan - Kurangkan makanan segera, lemak & tingkatkan pengambilan air suam.

3: Hati - Kurangkan makanan berminyak dan bahan tenusu.

4,5&7: Kurang minum air - Tingkatkan pengambilan air suam

6: Jantung – Jaga tekanan darah. Kurangkan makan pedas dan daging. Tingkatkan pemakanan kaya Omega-3

8: Buah pinggang - Anda mungkin kurang minum air. Lebihkan minum air masak dan kurangkan garam dan kafein.

9&10: Pernafasan – Elakkan badan dari menjadi terlalu panas, kurangkan gula dan banyak bersenam.

11&12: Hormon – Stres dan hormone punca utama. Pastikan tidur yang cukup, lebih minum air & tingkatkan sayuran.

13: Usus – Lebihkan makanan berserat, banyakkan minum teh herba.

14: Penyakit – Badan anda mungkin sedang melawan bakteria untuk elakkan dari sakit. Banyakkan berehat dan berfikir positif.


Super Dokter Gold

Assalamualaikum w.b.t,

Super Dokter Gold..Produk yg tengah HOT skrg!!!

Produk ini datangya daripada Indonesia. Krim ini adalah krim penyempurnaan dari krim-krim DOKTER yang sebelumnya.

Kelebihan Super Dokter Gold:
- Mengandungi SPF30
- Boleh dipakai siang dan malam hari
- Menghilangkan jerawat
- Memutihkan kulit wajah
- Menghilangkan flek hitam
- Menghaluskan kulit wajah
- Menjadikan kulit wajah putih berseri

Berminat???Sila PM/SMS 013-9993880
Harga TERBAIK ditawarkan!!!

Wednesday, 13 March 2013

Triethanolamine dalam kandungan produk anda??

Apa itu Triethanolamine?

Ramai tanye sis pasal status kandungan dalam produk yang kami jual, samada berbahaya ke x. So, meh sis nk gtau tentang apa itu Triethanolamine. Triethanolamine merupakan sejenis cecair yg agak likat, jernih dan bau macam Ammnonia (odor smell). Dalam kosmetik dan juga personal care products bnyak yg guna bahan ni such as eyeliners, mascara, eye shadows, blushers, make-up bases, foundations, as well as in fragrances, hair care products, hair dyes, wave sets, shaving products, sunscreen dan hamper diguna dalam skin care produk. Ini kerana, bahan ini berfungsi untuk membentuk emulsi dengan mengurangkan tegangan (surface tension) pada produk dan juga diguna utk mengawal pH pada bahan kosmetik. So, bahan ini berfungsi utk mengawal keacidan produk kita. Oleh itu, don’t worry la, this product is not acidic, so not harm our skin.

Based on Safety Information: Jom kita baca,

The Food and Drug Administration (FDA) :

Triethanolamine, Diethanolamine and Ethanolamine has been assessed by the Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel. The CIR Expert Panel evaluated the scientific data and concluded that Triethanolamine, Diethanolamine and Ethanolamine were safe for use in cosmetics and personal care products designed for discontinuous, brief use followed by thorough rinsing from the surface of the skin. In products intended for prolonged contact with the skin, the concentration of Triethanolamine and Diethanolamine should not exceed 5%. Ethanolamine should be used only in rinse-off products. Triethanolamine and Diethanolamine should not be used in products containing N-nitrosating agents to prevent the formation of possibly carcinogenic nitrosamines.

Produk ini tidak mengandungi N-nitrosating agents, so no side effect bila menggunakan produk ini, even though there is Triethanolamine, so selamat untuk dipakai ye :)

Monday, 11 February 2013

Nak Tahu Cara Pengunaan Produk a-DHA?


Hari 1st-3rd pakai sabun & serum dulu sahaja dan masuk hari keempat baru pakai krim siang n malam..kenapa ?? sebab tak nak muka terkejut :)

Elakkan bermakeup semasa dalam proses perawatan. Tujuannya untuk mengelakkan tindakbalas yang berlaku ke atas kulit semasa tempoh perawatan. Any compact powder or baby powder or segala macam foundation DILARANG sama sekali dipakai. Kalau pakai, jadi pape, tak tanggungjawab..

semasa proses sebulan perawatan a-DHA,

Pakai sabun cuci macam biasa dan tunggu sehingga kering dan apply serum. Dot ke muka ( dahi hidung pipi kiri kanan dan dagu dan sapu menggunakan tanggan secara lembut ).
Selepas itu pakai krim siang dan biarkan muka bebas dari bedak dan foundation but if uols nak pakai eyebrow/eyeliner mascara should be no problem.. :) Bgitu juga dengan malam..

Selepas sebulan uols nak makeup pun boleh but im pretty sure uols akan JARANG2 makeup coz dah selesa dgn kulit muka dan hasilnya yg sekata. SELAMAT MENCUBA :)
TESTIMONI A-DHA SKINCARE (PINK)
♥♥ TAHAN SEHINGGA 1-2 BULAN (GUNA 1 SET)
♥♥ MERAWAT KULIT DAN BERTINDAK DGN CEPAT DAN BERKESAN
♥♥ BEBAS DARI MERCURY DAN HIDROKUNIN
Sijil Selamat Sucofindo: No.14365/DBBPAB dan 14366/DBBPAB.


Serum Vitamin C a-DHA produk

Normal price RM60..tp jika anda order dgn kami..harga yg ditawarkan jauuhhh lebih murah..penjimatan berganda2..memang berbaloi2..Nk tau harga???PM/SMS 013-9993880 :)
SERUM VITAMIN C
Merupakan produk perawatan kulit yang berguna untuk melambatkan proses penuaan dan menyamarkan kedutan pada kulit wajah.


Tiga Fungsi Utama Vitamin-C Pada Kulit:
• Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negativ faktor luar seperti (polusi, matahari, iklim, AC, asap rokok, dsb).
• Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit ( anti aging & anti wrinkle ).
• Mencerahkan kulit ( brightening effect ). Tanpa efek samping yang merugikan. Dengan Vitamin C kulit lebih cerah secara alamiah.

Produk a-DHA

Kalo tgk sinetron Indon,mesti tak sah kalo tak puji kulit diaorg cantik kan??? Nk tau rahsia mereka??? Tadaaaa..inilah rahsianya..PRODUK a-DHA….
Produk terlaris dipasaran Indonesia..



No wonder la kan knp kulit diaorang cantik2 belaka…guna produk ni ye :)

Kandungan Set:

1)Sabun a-DHA
 
2) Krim Siang a-DHA

3) Krim Malam a-DHA

4) Serum Vitamin C

Harga : RM100-
NORMAL PRICE RM140) & FREE POSTAGE






Friday, 8 February 2013

Khuatir tentang kandungan Glycerin dalam produk Metalfortis?

Soalan daripada salah seorang customer kami :)
Jwapan:


Produk Metalfortis ni sememangnya HALAL, tetapi disebabkan produk ini mmg berasal dari Indonesia, jd xde tanda based on JAKIM regulation. Untuk pengetahuan anda, glycerin merupakan bahan organic yg  dikenali sebagai glycerol yg mana sumber bahan ini adalah dtg dari dua asas ini iaitu lemak haiwan & lemak tumbuhan yg diperoleh melalui prosess saponification. Kandungan Glycerin yg anda masukkan adalah glycerin dalam sabun Vitamin E/C tu kan? Berdasarkan daripada bahan utama yg digunakan dalam produk ini iaitu Cocos nucifera (Scientific name) oil yg bermaksud minyak kelapa. Jadi, glycerin yg digunakan adalah  100% daripada bahan utama produk, iaitu lemak tumbuhan (glycerol & fatty acid) kelapa. Jadi anda jangan khuatir & bimbang terhadap produk kami